Astrologia la daci

Vorbind acum despre galaxia noastră, putem considera că Soarele nostru este o stea fixă. Adică, Soarele nostru, împreună cu celelalte stele nu se mişcă haotic prin galaxie, ci împreună cu aceasta. Apoi, Pământul se rotește în jurul propriei axe în 24 de ore și, în același timp, efectuează o rotație completă în jurul Soarelui de 365 de zile. În această revoluție solară, Pământul se învârte pe o perioadă de 365 de zile într-un cerc format din 12 constelații, care au în centrul lor chiar Soarele nostru. Astfel, timp de un an, planeta Pământ parcurge întregul cerc zodiacal, adică cele 12
constelații, care sunt grupări de stele fixe şi rămâne aproximativ o lună în fiecare semn sau constelație zodiacală.

Această peregrinare anuală a planetei Pământ facilitează manifestarea în fiinţa noastră a celor 12 energii arhetipale, în conformitate cu semnul zodiacal sau constelația în care se află în acea perioadă. Fiecare semn zodiacal sau constelație zodiacală este un arhetip şi se manifestă în noi într-o formă deosebit de complexă, sub forma diferitelor
caracteristici psiho-emoţionale şi fizice. Atunci când asimilăm într-un mod armonios cele 12 arhetipuri zodiacale, fiinţa noastră atinge un înalt grad de echilibru şi armonie, ce ne transformă în ceea ce a fost denumit încă din antichitate „Omul Cosmic”. În mod analog, Iisus îşi mai spune „Fiul Omului” şi alege 12 discipoli.

Părintele Kalinic se uita la Codrin, care îl privea atent. Acesta spuse:
- Acum e simplu de înțeles. Nu știu de ce s-a creat imaginea asta că, datorită simplității omului de rând, a dacilor, aceștia nu cunoașteau prea multe, când cel mai bun exemplu îl avem în India, unde oamenii se pricep la orice aspect spiritual și îi vezi umblând goi pe străzi. Acum am înțeles și eu cum e cu constelațiile zodiacale care formează un cerc și au în centrul lor chiar Soarele nostru.
- Ia să vedem, dacă zici că ai înțeles, spune-mi, te rog, în câte ore parcurge Pământul cercul zodiacal?
Codrin se focaliză destul de usor, în starea de conștiință în care era, și începu să calculeze cu voce tare:
- Deci Pământul parcurge cercul constelațiilor în 365 de zile, iar o rotire în jurul propiei axe îi ia o zi, adica 24 de ore. Deci avem 365 ori 24 de ore., zise Codrin mulţumit.
- Și câte ore sunt?, întrebă în continuare părintele Kalinic.
- Sunt... 1460 cu... 730... deci, avem 8760 de ore.
- Foarte bine, ai calculat doar în 15 secunde.
Codrin era și el conștient de claritatea și forța mentală pe care o manifesta în această stare supramentală.
- Vezi, Codrin, ce înseamnă să avem acces la Mintea Divină? Aceasta este Conștiința cu care Dumnezeu îmbogățește umanitatea, iar întreaga înțelepciune pe care o putem manifesta încă nu a fost atinsă de vreo minte omenească. Este infinită, așa că avem ce învăța. Viața devine cu atât mai frumoasă, cu cât devenim mai conștienți de adevăratul nostru potențial cu care ne-a înzestrat Bunul Dumnezeu. Trebuie doar să învățăm la această Şcoală a Kogayonului sau „Școală a Cunoașterii de Sine”, mai zise părintele Kalinic.
- Lumea este destul de interesată de astrologie, dar se oprește la lucrurile mărunte...: care este ziua norocoasă sau ziua benefică pentru afaceri și, mai ales, dacă sunt compatibili partenerii. Aici toți par că se pricep... Mie, această posibilitate de a asimila energiile specifice celor 12 zodii în propriul univers lăuntric îmi pare o cheie care deschide Porțile Raiului. Să dobândesc starea de Om Cosmic, să pot îmbrățișa Universul în propria conștiință, să pot atinge stelele cu mâna, ca și cum ar fi mici luminițe, asta da viață. Mă recunosc în acest potențial divin.